Projecten & Nieuws Items

IMG_2052

Voor de Combinatie de Klerk Hakkers vervangen wij op diverse grachten de leuningen bij de veiligheidsconstructies kademuren, zoals in het krantenartikel van de Telegraaf d.d. 13 juli 2022 te lezen. Leuningen worden zwaarder uitgevoerd dan voorheen zodat veiligheid is gewaarborgd.

In Week 29 starten wij op de Herengracht.

 

Om ervoor te zorgen dat de veiligheidscultuur in brede zin verbetert, heeft een aantal toonaangevende bouwondernemingen en opdrachtgevers de handen ineengeslagen. Samen hebben zij de Governance Code ‘Veiligheid in de Bouw’ opgericht. Deze initiatiefnemers hebben gezamenlijke uitgangspunten en kernwaarden op het gebied van veiligheid vastgelegd, door werkwijzen te harmoniseren en instrumenten te uniformeren. Daarbij wordt de hele bouwketen betrokken.

Werknemers van Smalo b.v. hebben inmiddels een GPI certificaat behaald waarmee wij samen met onze opdrachtgevers de klus kunnen klaren.

“We werken veilig of we werken niet”

De Hilti B3600 / Instagrid ONE draagbare Accu voor professionele toepassingen, die een stopcontact bied zonder beperkingen, waar het ook nodig is. Lichtgewicht, robuust, krachtig en flexibel. De instagrid ONE is de nieuwe aanvulling voor ons om EMISSIEVRIJ en FLEXIBEL mobiel te werken.

Project staalwerk geleverd en afgemonteerd op de sluisdeuren.

Op dinsdag 2 juni in de avond en nacht hebben monteurs / lassers van Smalo reparaties uitgevoerd aan de Waarderbrug in Haarlem. wij hebben deze werkzaamheden uitgevoerd in opdracht en in samenwerking van EPMC Europe. Om de werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren hebben wij ons werkschip “ANNA” naar Haarlem gevaren. Vroeg in de ochtend waren de reparaties afgerond en kon het verkeer weer gebruikmaken van de brug.

Renovatie van 2 stuks Wrakkenboeien voor Haven Beheer Amsterdam. Wrakkenboeien worden volledig geïnspecteerd en waar nodig gerepareerd, functies van de elektriche ankerlier worden nagekeken zodat de boei na conservering weer geruime tijd dienst kan doen in de Haven van  Amsterdam

Leader Marine Chinese Grabs of 25T capacity wirless Radio Remote controlled

Voor Zandhandel J.van Vliet BV repareren wij een schade aan de voorzijde van Beunbak Marianne, Met onze werkboot ANNA voorzien van Hiab kraan zijn wij instaat de werkzaamheden op het water uit te voeren. Materiaal wordt aan de hand van een mal welke op locatie wordt gemaakt in onze werkplaats voor te bereiden, waarna onze ijzerwerkers / lassers de stalen delen monteren en af lassen.

Voor de gemeente Amsterdam hebben we meer dan 70 meter klassiek Amsterdams hekwerk geplaatst aan de Oudezijds Voorburgwal. Dit hekwerk is bedoeld om de zogenaamde ‘Kadezitters’ tegen te gaan die voor veel overlast zorgen in dit uitgaansgebied. 

Tramrails snijden

Tramrails snijden bij Amsterdam Centraal voor Knipscheer Infrastructuur

Onder de rook van het Centraal Station van Amsterdam werken onze snijders mee aan de herinrichting van het stationsplein. Vanwege de dikte van het materiaal kon dit niet mechanisch worden geknipt. Met speciale apparatuur heeft Smalo dit probleem voor de klant opgelost en de stalen tramrails met een dikte van meer dan 100 milimeter doorgesneden.

Kotter wordt verbouwd als kunstobject

Scheepje omgebouwd tot kunst object

We zijn inmiddels wel gewend aan het uitvoeren van uiteenlopende projecten voor klanten met specifieke wensen. Toch is het iedere keer bijzonder om mee te werken aan iets unieks. Dit keer kregen we het verzoek om in samenwerking met een lokale kunstenaar een oude scheepskotter om te bouwen tot een karakteristiek kunstwerk in de haven van Amsterdam.

Balie Kromboomssloot

Amsterdams grachten hekwerk

Maandag 19 augustus zijn wij gestart met het herstellen van een balie leuning op de Kromboomsloot / Rechtboomsloot. Deze aanrijding schade herstellen wij voor de firma Dekker infra BV. Na het opnemen van de schade zijn er nieuwe balusters gegoten volgens oud model. Balie leuning wordt op locatie door Smalo geplaatst en geschilderd.

 

Reparatie reddingsboot

Reddingsboot reparatie

In samenwerking met Hansa Lifeboat Germany hebben wij onder toezicht van DNV-GL klasse bureau reparaties uitgevoerd aan de ophanging en hak van de reddingsboot.

Uitvoeren onderhoud tussenstuk ijzeren buis

Aanpassing leiding

Voor een schip in de Amsterdamse haven passen wij een bestaande leiding aan zodat hier een nieuwe afsluiter tussen kan worden gemonteerd. 

Renovatie afmeerboeien

Renovatie afmeerboeien

In opdracht van Tijsterman hebben wij twee afmeerboeien gerenoveerd. Het staalwerk is vernieuwd en we hebben een rubberen fender aangebracht in de bovenste rand. Na de reparatie zijn de boeien gestraald en voorzien van een nieuwe conservering. Ook hebben we de nieuwe kettingen verzorgd voor de verankering van de meerboeien.

Reparatie dieplepelbak

Reparatie dieplepelbak

We hebben een dieplepelbak waarvan de tanden, messen en bodem waren doorgesleten voorzien van een nieuwe HARDOX bodem plaat en een nieuw mes waarop tanden zijn gemonteerd d.m.v. laswerk. Deze dieplepelbak wordt gebruikt voor de beton en asfalt recycling.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Met onze werkzaamheden hebben we al vele klanten blij kunnen maken. Ook als onze expertise niet geheel aansluit op uw vraag kan ons uitgebreide netwerk van partners en specialisten uitkomst bieden. De koffie staat klaar!